werkplaats

Onze werkplaats

VANDONINKMACHINES beschikt over een ruime werkplaats van ±350m². Hier worden onze golfkarren gerepareerd, geassembleerd en voorzien van een groot onderhoud. Alle onderdelen van een aan de klant verkochte golfkar worden gecheckt en indien nodig is vervangen door nieuwe onderdelen uit ons magazijn.  In ons magazijn beschikken we over een voorraad van alle onderdelen om een volledige golfkar met eventuele toebehoren nieuw te kunnen assembleren, hierdoor worden de wachttijden van onze klanten tot een minimum beperkt. Lopen de wachttijden toch door onvoorziene omstandigheden uit, dan stellen we als bedrijf een golfkar ter beschikking aan onze klant voor de duur van de extra wachttijd.  

Onze werkwijze

De gebruikte golfkarren die we aan de klanten verkopen worden eerst gedemonteerd om ze daarna grondig te wassen in onze stoomplaats. 
Vooraleer de golfkarren opgebouwd worden naar de wensen van de klanten, worden de belangrijke onderdelen van een golfkar gecheckt of alles nog functioneert zoals het hoort, is dit niet het geval worden de gebrekkige onderdelen vervangen door nieuwe. 
Vervolgens krijgen de golfkarren een volledige uitgebreide onderhoudsbeurt en worden de golfkarren van bestaande of nieuwe batterijen voorzien naargelang de klant het wil.
Eenmaal dit gebeurd is krijgen we de extra wensen van de klanten (flipflop, transportbakje, trekhaak, zwaailamp, basic- of road lichtpakket, nieuw raam, enz…) die geassembleerd zullen worden.
Als laatste worden de golfkarren helemaal gepoetst zodat de klanten met een tevreden gevoel de door ons eigen transport geleverde golfkarren thuis in ontvangst kunnen nemen.

Ons onderhoudsprogramma

We raden al ons klanten aan om maandelijks het water van de batterijen te checken en indien nodig bij te vullen met gedestilleerd water tot net boven de cellen. Dit om de batterijen een langere levensduur te geven. Ook raden we aan om jaarlijks een groot winteronderhoud te doen om daarna weer een jaar zorgeloos te kunnen rondtoeren. Dit kan zowel bij de bij ons gekochte als de niet bij ons gekochte golfkarretjes.

Wat houdt bij ons in de werkplaats een jaarlijks winteronderhoud in:

 1. De golfkar wordt volledig gewassen en afgespoten bij ons op de stoomplaats.
 2. Olie in de achteras wordt vervangen.
 3. Pennen en bussen van de voorwielen worden vervangen en van vet voorzien.
 4. Banden worden op druk gezet.
 5. De remmen worden gereinigd en gecontroleerd of ze nog in orde zijn en desnoods vervangen.
 6. De speedsensor wordt vervangen.
 7. De potentiemeter (M-cor) van het gaspedaal wordt vervangen.
 8. De batterijen worden getest en helemaal doorgemeten door specifieke apparatuur.
 9. Batterijkabels worden vervangen.
 10. Batterijmoertjes worden opnieuw van vaseline voorzien.
 11. De wagen wordt volledig uitgelezen door een computer voor een volledige diagnose van de parameters en om eventuele storingen op te sporen.
 12. De golfkar wordt bij ons in het bedrijf grondig getest op rijgedrag, remmen, sturen en dergelijke.
 13. De golfkar wordt opgepoetst zodat het weer netjes bij de klant kan afgeleverd worden.

Indien er onderdelen zijn die stuk en vervangen dienen te worden wordt dit eerst in overleg met de klant besproken zodat hij niet voor verrassingen komt te staan.
Je kan steeds contact opnemen voor vragen of een offerte aan te vragen bij de werkplaatsverantwoordelijke om een jaarlijks groot onderhoud te bekomen (zie gegevens onderaan deze pagina).

Eigen transport

Omdat wij over eigen transport beschikken kunnen wij heel gemakkelijk de door u gekochte golfkar(ren) transporteren, zelfs door heel Europa.
Wij kunnen zelfs in eigen beheer 11 golfkarren in één rit vervoeren.
Ook voor transport buiten Europa is er geen probleem. Wij werken samen met een internationaal transportbedrijf die u graag met raad en daad bijstaat om je golfkar op de plaats van bestemming te krijgen en dit wereldwijd. 

Onze winterstalling

Vele klanten of bezitters van golfkarren hebben in de winter moeilijkheden om een golfkar te stallen.
VANDONINKMACHINES biedt hier de oplossing voor. Je kan bij ons jou golfkar stallen zonder er naar om te kijken.
Je golfkar wordt wanneer je dat wenst opgehaald en wij zorgen voor de rest.
De meeste klanten die bij ons in de winter een golfkar stallen vragen tevens ook om een groot onderhoudsbeurt om na de winter weer zorgeloos en ten volle van het voertuig te kunnen genieten.
Na de stalling wordt de golfkar weer proper en netjes afgeleverd door ons eigen transport.

Voor verdere informatie kan je steeds contact opnemen met de werkplaatsverantwoordelijke van de werkplaats.

Contact Werkplaats

Voor alle vragen betreft het werkhuis kan je je steeds wenden tot onze contactpersoon van de werkplaats.

Adres:   John Cockerillstraat 70 – 74
              B-3920 Lommel
              België 

Telefoonnr.: +32 492 53 33 74

of stuur een mail

Scroll naar boven